KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Málnás macaron valentin napra a tortakirálytól

2015. február 01. - Kreatív Varázs

Párizsi málnás macaron

Ezek az imádnivaló méretű habcsókok tökéletesek egy valentin napi vacsorához. Ropogósak kívülről és krémesek belülről, ezek teszik ezt a sütit ellenállhatatlanná és világhírűvé.  

 

5a0fb687dd8e65467816f1bea64cef5a.jpg

 

            Hozzávalók

-          1 csésze porcukor

-          ¾ mandula liszt

-          2 nagy tojás fehérje,

-          2 kanál cukor

-          2 csepp rózsaszín ételszínezék

-          ¼ csésze málna dzsem 

 

         Elkészítés

1. Melegíts elő a sütőt 160 C°-ra.

2. Mérj le egy tepsi méretű sütőpapírt majd tedd félre.

3. A porcukrot és a mandula lisztet tedd bele egy tálba és keverd össze őket majd tedd félre.

4. Tegyél egy másik tálba két tojásfehérjét és habverővel közepes sebességen keverd össze körülbelül 2 percig, addig amíg kemény nem lesz.

5. Adj hozzá egy nagy kanál porcukrot és keverd össze habverővel, körülbelül egy percig. Add hozzá a fennmaradó porcukrot és keverd addig amíg teljesen elkeveredik a cukor és a tojásfehérje. Majd utána az ételszínezéket is add hozzá és addig keverd amíg a rózsaszín szín egyenletes eloszlik. 

6. A porcukor és a mandula keverékének a felét tedd bele a rózsaszín masszába és keverd össze, majd a másik felét is tedd bele és keverd össze. 

7. Vedd elő a díszítő zacskót aminek az átmérője legyen 2 cm, majd tedd a rózsaszín tölteléket a zacskóba.

8. Vedd elő a sütő papírt és a tölteléket 2 cm szélesen kerek formában nyomd a sütőpapírra.   

9. A macaronokat tedd félre és szoba hőmérsékleten hagyd kiszáradni, addig amíg a közepe puha marad. Ez 1-3 óra között lehet a szoba nedvességétől függően.

10. Majd tedd be őket a sütőbe 15-18 percre, addig amíg teljesen kiszárad  a külső része, és a közepe még kicsit puha marad.

11. Vedd ki sütőből és hagyd teljesen kiszáradni őket a sütő papíron, majd vedd le őket.

12. Töltsd meg a macaronokat málna dzsemmel, 1 teáskanálnyit tegyél mindegyik darab közepére majd tedd a tetejére a másik macaront. 

13. Tedd őket egy légmentesített edénybe és szobahőmérsékleten tárold 1 napig vagy a hűtőben 5 napig.

 Have a nice day! :)

Forrás: http://www.cakebossbaking.com/recipes/raspberry-parisian-macarons/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr227130041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása