Párizsi málnás macaron
Ezek az imádnivaló méretű habcsókok tökéletesek egy valentin napi vacsorához. Ropogósak kívülről és krémesek belülről, ezek teszik ezt a sütit ellenállhatatlanná és világhírűvé.
Hozzávalók
- 1 csésze porcukor
- ¾ mandula liszt
- 2 nagy tojás fehérje,
- 2 kanál cukor
- 2 csepp rózsaszín ételszínezék
- ¼ csésze málna dzsem
Elkészítés
1. Melegíts elő a sütőt 160 C°-ra.
2. Mérj le egy tepsi méretű sütőpapírt majd tedd félre.
3. A porcukrot és a mandula lisztet tedd bele egy tálba és keverd össze őket majd tedd félre.
4. Tegyél egy másik tálba két tojásfehérjét és habverővel közepes sebességen keverd össze körülbelül 2 percig, addig amíg kemény nem lesz.
5. Adj hozzá egy nagy kanál porcukrot és keverd össze habverővel, körülbelül egy percig. Add hozzá a fennmaradó porcukrot és keverd addig amíg teljesen elkeveredik a cukor és a tojásfehérje. Majd utána az ételszínezéket is add hozzá és addig keverd amíg a rózsaszín szín egyenletes eloszlik.
6. A porcukor és a mandula keverékének a felét tedd bele a rózsaszín masszába és keverd össze, majd a másik felét is tedd bele és keverd össze.
7. Vedd elő a díszítő zacskót aminek az átmérője legyen 2 cm, majd tedd a rózsaszín tölteléket a zacskóba.
8. Vedd elő a sütő papírt és a tölteléket 2 cm szélesen kerek formában nyomd a sütőpapírra.
9. A macaronokat tedd félre és szoba hőmérsékleten hagyd kiszáradni, addig amíg a közepe puha marad. Ez 1-3 óra között lehet a szoba nedvességétől függően.
10. Majd tedd be őket a sütőbe 15-18 percre, addig amíg teljesen kiszárad a külső része, és a közepe még kicsit puha marad.
11. Vedd ki sütőből és hagyd teljesen kiszáradni őket a sütő papíron, majd vedd le őket.
12. Töltsd meg a macaronokat málna dzsemmel, 1 teáskanálnyit tegyél mindegyik darab közepére majd tedd a tetejére a másik macaront.
13. Tedd őket egy légmentesített edénybe és szobahőmérsékleten tárold 1 napig vagy a hűtőben 5 napig.
Have a nice day! :)
Forrás: http://www.cakebossbaking.com/recipes/raspberry-parisian-macarons/