KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Rántotta kicsit másképp Jamietől

2015. január 02. - Kreatív Varázs

 Itt egy remek rántotta recept Jamie Olivertől, amit reggel délben és este is elkészíthetünk

1126_1_1401797057_lrg.jpg

 

 Hozzávalók 2 személyre

-          4-8 chili,zöld, piros és sárga

-          1 erős piros paprika

-          1 kiskanál vörös borecet

-          olívaolaj

-          6 friss petrezselyem, a szára és a levele külön

-          1 kanálnyi vaj

-          5 nagy tanyasi tojás

-          1 maroknyi reszelt Parmezán

-          1 gerezd fokhagyma reszelve

-          100 g kecske sajt, vagy 100 g feta sajt

-          saláta levelek a tálaláshoz

 

Elkészítés 35 perc alatt

Ez egy egytálétel rántotta,amit elkészíthetsz chilivel, paprikával, vagy ahogy én szeretem dupla adagnyi chilivel.

Melegíts elő a sütőt. Magozd ki a chilit és a paprikát, (ha csak 4 chilit használsz akkor tegyél még hozzá paprikát az íz kedvéért) egy kicsi éles késsel, utána pirítsd meg egy edényben vagy grillen. Amikor már jól megpirultak akkor tedd egy tálba és takard le alufóliával. 

Várj 10 percet utána húzd le a paprika héját, majd vágd hosszú, vékony szeletekre. A csíkokat tedd vissza a tálba és adj hozzá bor ecetet, olívaolajat és a darabokra vágott petrezselyem szárát. Melegíts fel egy kis olívaolajat és vajat egy kisebb serpenyőben amit a sütőbe is be lehet rakni, majd tedd bele a chilit és a reszelt fokhagymát.

Közben üsd fel a tojásokat egy tálba és tegyél bele parmezánt, egy csipetnyi sót és paprikát. Miután felmelegedett a serpenyő először tegyél néhány petrezselyem levelet az egyik oldalra majd az edény többi részére is és add hozzá a tojást. 

Tedd a tojásokat az edénybe majd morzsold rá a fetát vagy a kecske sajtot. Majd mozgasd meg az edényt, hogy mindenhol elterüljön. Amikor a tojás elkezd sülni szórd rá a maradék sajtot, majd tedd be a sütőbe 5 percre addig amíg kétszer akkora nem lesz.

Néhányan nem sütik meg teljesen, de én teljesen megsütve szeretem a tojást. Vedd ki a sütőből az ételt, rakd rá a maradék chilit, és még néhány morzsányi sajtot, majd a pácolt chilit is tedd rá. Szórd meg petrezselyemmel és tálald frissen, citrommal vagy parmezán salátával.


Read more at http://www.jamieoliver.com/recipes/eggs-recipes/roasted-chilli-frittata/#m0ZAfleD4B6IiajR.99

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr187030635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása