KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Nyugtató tea vizsgastressz ellen

2015. január 14. - Kreatív Varázs

Még van egy-két hét a vizsgaidőszak végéig. Mindenki belehúz a tanulásba és megpróbálja teljesíteni a végére hagyott kurzusokat. Ilyenkor nagy erőfeszítés és koncentráció kell, hogy magunkba préseljük az elvárt anyagot és tudást. Gyakran stresszesek vagyunk, hogy sikerüljön minden tantárgyat teljesítenünk, de néha meg kell állnunk és innunk kell egy kis teát ami nem csak feltöltődni segít, de nagyon jó a stresszűző is. 

Néhány nyugtató tea stressz ellen

8400ecb5c8262c07bb28ae7de847950d.jpg

Levendula tea

A központi idegrendszerre nyugtatóan hat a levendula tea. A benne található olaj a központi idegrendszerre fejti ki hatását. Ha feszültek vagyunk, fogyasztásának segítségével  az izomfájdalmak és izomgörcsök rövid időn belül enyhülni fognak. Ezen kívül még javítja az életfolyamatokat, fokozza a testi és lelki frissességet.
Fogyasztása: Gyógyászati célból felhasználhatjuk a friss növényt, illetve annak töretét, kipréselt nedvét, illetve a szárított növényt áztatmány, forrázat, füst és porított formában. Levendula tea készítése : 3-4 teáskanál szárított levendula leforrázunk, 10 percig állni hagyjuk majd mézzel fogyasztjuk.

Kamilla tea

A kamilla tea oldja a feszültséget és nyugtató, idegerősítő hatása van. Ezen kívül fájdalom csillapításra és görcsoldásra is használják mind a kamilla virágzat forrázatából készül teát mind a filteres fomátumot. A Elkészítése: Tegyünk 3 kávéskanál kamillavirágot egy nagyobb csészébe. Öntsünk rá másfél csésze forró vizet majd ezután hagyjuk ázni körülbelül 10 percig. Hogyha nagyon stresszesek vagyunk akkor naponta 3-4 alkalommal is fogyaszthatunk. 

Citromfű tea

A citromfű teának ideg és szív nyugtató, görcsoldó, emésztés javító hatása van. Ezen kívül hatásos fejfájás, álmatlanság, alvászavarok esetén is. Hasznos segítség gyomorrontás, gyomorsavtúltengés, hányinger, puffadáskor. Napi 3 csésze fogyasztása esetén, hosszú távon fogyasztva oldja a depressziót. Megfázás, influenza esetén használható ágyban fekve.  Ilyenkor forrón kell meginni belőle legalább két csészével egymás után. 

 Have a nice day! :)

4497423e209b6afc8c6dc5cb2e3e136b.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr627069213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása