KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Hány évesen lettek világhíres írók?

2015. január 16. - Kreatív Varázs

 Nagyon sok író már fiatal korában olyan művet alkot, ami meghozza a világhírnevet, de vannak olyanok is akik csak idősebb korukban lesznek híresek vagy esetleg haláluk után. Most nézzük meg, hogy melyik író hány évesen  publikálta azt a művét ami meghozta neki a hírnevet.

F. Scott Fitzgerald 1925-ben,  30 éves korában publikálta a Nagy Gatsbyt ami meghozta neki a hírnevet.  A 32 éves kor eléggé meghatározó volt az írók életében, mert ebben az korban futott be Charlotte Bronte, Stephen King, Nicolas Sparks és Charles Dickens is. Az angolok egyik nagy kedvence, J.K. Rowling a Harry Potter könyvek írója 33 évesen publikálta a sorozat első részét ami meghozta neki a világhírnevet. A Da Vinci kód írója Dan Brown, 40 éves korában alkotta meg életművét, amit azonnal meg is filmesítettek. 

book-hd-wallpapers8.jpeg

Ezen kívül a táblázatban megtalálható: JRR Tolkien, Fyodor Dostojevsky, Danielle Steel, Nora Roberts, Gabriel García Marquez és még sok más híres író.

 Az egész táblázat elérhető itt: http://www.shortlist.com/entertainment/books/what-age-did-well-known-authors-publish-their-most-famous-works

Have a nice day!:) Lilla

nevtelen6.png

 

nevtelen_2.png

 

 

nevtelen_3.png

 

 

nevtelen_4.png 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr257078643

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 5 milliárdot kaszált 1 nap alatt alkalmazottai halálán a Charlie Hebdo 2015.01.16. 14:30:00

Előre megtervezett üzleti húzás volt a fél szerkesztőség lemészároltatása, ami után a lap következő heti bevétele a szokásos 43 millió forintnyi euróról közel 5 milliárdnyi euróra ugrott - miután 5 millió példányt adtak el a lapból egyetlen nap alatt? ...

Trackback: Sírva fogja véresre keresni magát kollégái halálán a Charlie Hebdo 2015.01.16. 14:28:28

Emelték a tétet: 1 milliót (update: 5 milliót) akarnak eladni az eddig 45 ezer példányban megjelent lapból. Hiába, business is business, ahogy azt a művelt francia mondja. Ha pár nap munkájával a 22-szeresére lehet növelni a heti bevétel összegét, amib...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hujber Tünde · http://egyszeruen.blog.hu 2015.01.16. 20:19:13

Érdekes egymás alatt látni Tolsztojt és Nora Robertset. Tolsztoj alig írt, legalábbis Robertshez képest. Viszont meg vagyok győződve róla, hogy Roberts nem maga írja az összes könyvét, biztosan vannak, akik a keze alá dolgoznak. Ennyi regényt képtelenség megírni ennyi idő alatt még akkor is, ha klisékből állnak.
süti beállítások módosítása