KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Bérelj farmert és viselj minden nap másik darabot!

2015. május 10. - Kreatív Varázs

A farmer alapja ruhatárunknak, mindenkinek van legalább egy a gardróbjában. A világon ez a legnépszerűbb ruhadarab, mert szinte mindennel kombinálhatjuk és remek kiegészítője lehet outfitünknek. De tudtad, hogy 8000 liter víz szükséges egy farmer elkészítéséhez? Ezért a környezettudatosság érdekében jött létre Amszterdamban a Mud Jeans. 

 

berelj_farmert.png

Az első Mud Jeans üzlet  2013-ban nyílt Amszerdanban. A boltban újrahasznosított farmernadrágokat, dzsekiket és ingeket lehet bérelni. Van egy fix összeg ami ruhadarabonként változó és ezen kívül minden hónapban kell fizetni a részletet. A bérlésnek nincsen megadott időpontja, bármikor vissza lehet vinni és bérelni egy másikat az adott hónapban. Ez a rendszer azért jó, mert ha meguntad az egyik darabot akkor csak vissza kell vinni és választani egy másikat. Az évek alatt a Mud Jeans Európa szerte terjeszkedik, és ma már 18 boltja van, Amszterdamtól kezdve Torinóig. A Mud Jeans így hasznosítja újra a farmereket: A ruhadarabokat először darabokra, majd szálaira szedik. Ezután  Olaszországba, Firenze mellé szállítják egy farmer gyárba és új farmereket készítenek belőle.  
Ne feledd, fontos, hogy tudatosan vásárolj! A megunt darabokból pedig készíts kiegészítőt vagy ajándékozd el!

Itt pedig egy videót láthatsz arról, hogy a Mud Jeans hogyan hasznosítja újra a farmereket.  



Megtalálsz Facebookon is: https://www.facebook.com/kreativvarazs?fref=nf

Have a nice day! :) Lilla

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr117447980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása