Jamie Oliver tudja, hogy mit kell főzni, hogyha másnapos vagy. Itt ez a szuper recept, próbáld ki.
Hozzávalók
- egy kis méretű gyömbér
- egy gerezd fokhagyma
- 2 kanálnyi szólya szósz
- 3 kanálnyi rizs ecet
- 3 kanálnyi szezám olaj
- 1 káposzta
- 500 g fagyasztott brokkoli
- 250 g hajdina lisztből készült tészta
- 200 g zöldbab
- 4 nagy tojás
- oliva olaj
- chili szósz a tálaláshoz
Ez egy nagyon könnyen és nagyon gyorsan elkészíthető étel mely tökéletes másnaposságra. A tészta és az öntet íz kombinációja tökéletes, és a tükörtojás a tetején egy plussz ízt ad hozzá. Jó sok chilivel leöntve magadhoz fogsz térni.
Hámozd meg a gyömbért és a fokhagymát majd reszeld le egy nagy tálba. Add hozzá a szója szószt, az ecetet, a szezám olajat és egy csipetnyi paprikát, majd keverd össze őket és kész van a saláta. Szeleteld fel a káposztát és tedd bele a forró vízbe a brokkolival (hogyha friss akkor előbb vágd le a szárát) és a tésztával együtt, majd hagyd főni 3 percig. Utána add hozzá a zöldbabot az utolsó 1 percben. Szűrd le az egészet és dobd bele az öntetes tábla.
Közben kezd el olíva olajban sütni a tojást teflonos serpenyőben közepes lángon addig amíg kész nem lesz. (Én úgy szeretem amikor a tojás sárgája nyúlós). Tálalásnál minden tányérra egy tojás jut amit tegyél az étel tetejére, majd önts rá egy kis chili szószt- így biztosan magadhoz fogsz térni.
Jamie tippjei: Használj hajdina lisztből készült tésztát, habár kicsit többe kerül de nagyon jó az íze és a textúrája. Bizonyosodj meg róla, hogy mennyi ideig kell főzni, mert lehet hogy tovább tart. Nyugodtan adj hozzá friss szezonális zöldségeket, vagy megmaradt darabokat a fagyasztóból.
Read more at http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/hungover-noodles/#D8Mk8qg5vK5UefMc.99