Az egyik kedvenc sütős-főzős sorozataim közé tartozik a tortakirály, ezért választottam ezt a remek és gyorsan elkészíthető receptet tőle. Ez egy dupla csokis keksz recept egy kicsi dióval. Ha allergiás vagy a dióra akkor nyugodtan kihagyhatod belőle, akkor is remek íze lesz a sütinek.
Hozzávalók
(Ebből a mennyiségből 30-32 sütit tudsz elkészíteni)
2 csésze teljes kiőrlésű liszt
3/4 csésze kakaó (természetes, nem mesterséges)
Fél teáskanál szódabikarbóna
Fél teáskanál sütőpor
Fél teáskanál só
1 csésze sótlan vaj
2/3 csésze cukor
2/3 csésze barna cukor
1 teáskanál vanília kivonat
2 nagy tojás(egész)
1-1/2 csésze csoki darabkák
2/3 csésze dió (kicsit megpirított és felaprított)
Elkészítés
Melegítsd fel a sütőt 160 fokra. Rakj egymás mellé két sütőpapírt vagy ha az nincs akkor zsír papírt egy tepsibe.
A már előkészített sütőpapírra tegyél dió darabokat és süsd 10-15 percig addig amíg megpirul és jó illata lesz.
Egy tálba keverd össze a lisztet, kakaót, szódabikarbónát, sütőport, és a sót. Majd tedd félre és hagyd pihenni.
Miután pihenni hagytad add hozzá a vajat, a barna cukrot és keverd össze a habverővel közepes sebességen addig amíg vattaszerű nem lesz.
Add hozzá a tojást, vaníliát és keverd össze. Fordíts meg az edényt és rázd meg, azért hogy megbizonyosodj róla, hogy jól össze van keverve és nem csomós.
A megmarad hozzávalókat add hozzá kivéve a csokit és a diót. Majd a mixert állíts lassabb sebességre addig amíg teljesen össze keveredik.
Most add hozzá a csoki darabokat és a diót majd lassú sebességen keverd össze addig amíg teljesen elkeverednek az egész masszában.
Két nagy kanálnyit vegyél ki a tésztából és formálj belőle labdákat. Tedd őket egy vonalban a sütő papírra, és hagy köztük 3 ujjnyi helyet.
Süsd 12-15 percig, a sütik megnőnek és a közepük lágy marad. Hagyd a kekszeket sütőpapíron amíg kihűlnek, majd utána tálald őket.
Forrás: www.cakeboosbaking.com/recepies/double-chocolate-chips-cookies/