Tudtátok, hogy a Három Muskétás és a Monte Krisztó Grófja írója szakácskönyvet is készített? Igen, Alexandre Dumas (1802-1870) igazi ínyenc volt, nagyon szeretett főzni és természetesen a kedvenc konyhája a francia volt. Sajnos ő már nem élte meg, hogy könyve megjelenjen, mert a kéziratot 1870-ben fejezte, majd röviddel utána el halálozott és a könyv csak 1873-ban jelenhetett meg. A konyhaszótár nem csak recepteket tartalmaz, hanem igazi kulináris élvezet. A könyv részletesen taglalja hányféle előételt érdemes készíteni és hány vendéget hívjunk meg vacsorára.
A könyv címe Alexandre Dumas's dictionary of cusine már magyar nyelven is kapható Alexandra Dumas szakácskönyve címen.
„A konyhaszótár hozzávalói: francia sárm, pikáns humor, csavargásokkal teli, kalandos múlt, pici cinizmussal fűszerezett irónia, áradó, romantikus stílus, féktelen mesélőkedv, farkasétvágy, gasztronómiai tudás, konyhai tapasztalat, kifi nomult ízlés és széles látókör. Ez a mű az európai gasztronómia Odüsszeiája."
Cserna-Szabó András író, a könyv szerkesztője
Have a nice day! :)