KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Alexandre Dumas szakácskönyve

2015. január 07. - Kreatív Varázs

Tudtátok, hogy a Három Muskétás és a Monte Krisztó Grófja írója szakácskönyvet is készített? Igen, Alexandre Dumas (1802-1870) igazi ínyenc volt, nagyon szeretett főzni és természetesen a kedvenc konyhája a francia volt. Sajnos ő már nem élte meg, hogy könyve megjelenjen, mert a kéziratot 1870-ben fejezte, majd röviddel utána el halálozott és a könyv csak 1873-ban jelenhetett meg. A konyhaszótár nem csak recepteket tartalmaz, hanem igazi kulináris élvezet. A könyv részletesen taglalja hányféle előételt érdemes készíteni és hány vendéget hívjunk meg vacsorára. 

A könyv címe Alexandre Dumas's dictionary of cusine már magyar nyelven is kapható Alexandra Dumas szakácskönyve címen.

„A konyhaszótár hozzávalói: francia sárm, pikáns humor, csavargásokkal teli, kalandos múlt, pici cinizmussal fűszerezett irónia, áradó, romantikus stílus, féktelen mesélőkedv, farkasétvágy, gasztronómiai tudás, konyhai tapasztalat, kifi nomult ízlés és széles látókör. Ez a mű az európai gasztronómia Odüsszeiája."
Cserna-Szabó András író, a könyv szerkesztője 

 Have a nice day! :)

dumasdictionaryofcuisine.jpg

asp_620_dumas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr897050427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása