Néhány nappali ezelőtt egy csoki bárban jártam, ahol nagyon finom forró csokikat lehet kapni. Ezért eszembe jutott, hogy miért ne lehetne ezt otthoni is elkészíteni a hideg téli estéken.
Itt van néhány gyümölcsös forrócsoki recept, ami hamar el lehet otthon is készíteni.
Málnás forró csoki
Hozzávalók 1 főre:
- 3 dl tej
- 2 csapott evőkanál méz
- fél csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 dkg étcsokoládé
- málna amennyit el szeretnél fogyasztani.
Az étcsoki és az alma kivételével minden hozzávalót belerakunk egy edénybe majd elkezdjük felforrósítani őket és közben folyamatosan keverjük. Kicsi kockákra vágjuk az étcsokit és miután felforrósodott belerakjuk az edénybe és kevergetjük. Miután láttuk, hogy elkezd sűrűsödni a forrócsoki már levehetjük a tűzhelyről. Végül pedig beletesszük a málnát és díszítheted csokidarabokkal, vagy vanília rúddal.
Almás-fahéjas forró csoki
Hozzávalók 1 főre:
- 3 dl tej
- 2 csapott evőkanál méz
- fél csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 dkg étcsokoládé
- 2 rúd fahéj
- 1 db alma
Az étcsoki és az alma kivételével minden hozzávalót belerakunk egy edénybe majd elkezdjük felforrósítani őket és közben folyamatosan keverjük. Kicsi kockákra vágjuk az étcsokit és maghámozzuk az almát majd azt is kockákra vágjuk. Miután felforrósodott az edény belerakjuk az étcsokit és kevergetjük. Miután láttuk, hogy elkezd sűrűsödni a forrócsoki már levehetjük a tűzhelyről, majd hozzáadjuk az alma darabokat.Végül pedig díszítheted csokidarabokkal, vagy vanília rúddal.
Fahéjas- fehér forró csoki
Hozzávalók 1 főre
3 dl tej
10 dkg fehér csoki
2 rúd fahéj
2 kanál méz
Az edénybe belerakjuk a tejet a mézet és a fahéjat. Mikor felforrt a tej, belerakjuk a felvágott fehér csokit és kevergetjük amíg el nem olvad. Miután elolvasd készen is van és díszíthetjük tejszínhabbal vagy gyümölcsökkel.
Have a nice day! :)