KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Hogyan tisztísunk sminkecsetet

2015. január 24. - Kreatív Varázs

Tudtátok, hogy mennyi baktérium és kosz van egy sminkecsetben?

f8e107ffb8d113868fc8e46dae9aa0f8.jpg


Hogyha nem tisztítjátok rendszeresen akkor egy egész baktérium tanya lehet a kedvenc ecsetünkben.  Ezek a baktériumok könnyen okozhatnak arcbőr problémákat, fertőzéseket. Nagyon fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk smink ecseteinket még akkor is, hogyha nem használjuk minden nap, mert egy ecsetben egy hét után ennyi kosz lehet. 

wp_20150123_011.jpg

Többféleképpen is tisztíthatjuk ecsetünket. 
Az egyik módszer az, hogy valamelyik drogériában beszerzünk ecset tisztító folyadékot. De otthon is elkészíthetjük a tisztítószert, amihez pár eszközre van szükség: Két kanálnyi mosogatószer és fél kanálnyi olíva olaj. A két hozzávalót öntsük bele egy tálba és az ecsetet körkörös mozdulatokkal tisztítsuk meg. Fontos, hogy nagyobb ecseteknél a belső részt is megtisztítsuk. Erre a legjobb módszer az, hogyha a keverékből egy kicsit beleöntünk a közepébe és körkörös mozdulatokkal megtisztul. Miután minden kosz kijött belőle, mossuk át folyóvízzel minden részét majd töröljük meg és hagyjuk száradni. 

Have a nice day! :) Lilla

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr127105493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása