KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Szülinapi oroszkrém torta

2015. július 12. - Kreatív Varázs

A csütörtöki muffin sütésen felbuzdulva úgy gondoltam, hogy meglepem anyukámat és szülinapjára a kedvenc tortáját fogom megsütni, az oroszkrém tortát. A receptet a nagymamámtól kaptam és lehet hogy egy kicsit bonyolultnak tűnik mivel a torta három piskóta rétegből áll közte krémmel és egy kis lekvárral. 

today_s_special-.png

A hozzávalók a következők egy darab piskóta laphoz:
- 10 dkg cukor 
- 8 dkg liszt
- 2 db tojás
- fél zacskó sütőpor
- 4 evőkanál víz

 A hab elkészítéséhez a hozzávalók:
- fél zacskó mazsola
- 5 dkg cukor
- egy zacskó szárított gyümölcs mix
- Hulala márkájú  habtejszín 500 ml
- 2 zacskó habfixáló

Először elkészítjük a 3 db piskóta tésztát. Egy darabhoz a fenti hozzávalókat betesszük egy tálba majd habverővel jól  összekeverjük. Ez után a tortaforma aljába sütőpapírt teszünk majd beleöntjük a tésztát és betesszük az előmelegített sütőbe, majd 180 C°-on sütüjk. Amíg az első lap sül addig kikeverjük a második és a harmadik piskóta tésztát. Miután mindegyik piskóta lap megsült, félre tesszük és hűlni hagyjuk őket. Amíg hűlnek addig kikeverjük a habot, amelyekhez a fenti hozzávalók szükségesek.

Először a mazsolát és a szárított gyümölcsöket beáztatjuk egy csésze vízbe. A tejszínt beleöntjük egy tálba és habverővel felverjük, közbe hozzáadjuk a habfixálókat és a cukrot. Az egészet addig verjük amíg kemény nem lesz. Miután felvertük,a  beáztatott szárított gyümölcsöket és a mazsolát hozzáadjuk a habhoz, és óvatosan összekeverjük. 

Miután kész a hab és a piskóta lapok is kihűltek, összetudjuk állítani a tortát. Fogjuk az egyik lapot ami az alja lesz, arra egy kicsi lekvárt tesszük majd a habot. Majd a második lapot rá tesszük amire újabb lekvár réteg és hab kerül majd a harmadik lap kerül a tetejére. Végül pedig az egész tortát bevonjuk a habbal, amire ízlés szerint tehetünk tejszínhabot. 

 

20150711_123756.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr687620504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása