KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

A legegyszerűbb party desszert

2015. július 18. - Kreatív Varázs

Ebben a jó időben szívesen szervezünk kerti partit vagy csak összeülünk egyet a barátokkal beszélgetni. Ilyenkor  nem szeretnénk órákat sütögetéssel tölteni a konyhában, hanem valami egyszerű és könnyen elkészíthető desszertre van szükségünk. A kókuszgolyó tipikusan az a desszert ami hamar készen van és a társaság nagy része biztosan szereti. Különböző kókuszgolyó receptek vannak amiben lekvár vagy meggy van, de én ezt szoktam elkészíteni. 

kokuszgolyo.png

A hozzávalók a következők:
- fél kiló háztartási keksz vagy darált keksz
- 3 evőkanál kakaó
- 1 teáskanálnyi rumaroma
- 1 zacskó kókuszreszelék
- 20 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- egy doboz tej

Az elkészítése nagyon egyszerű, körülbelül 20 percet vesz igénybe. A háztartási kekszet ledaráljuk vagy, hogyha darált kekszet vettünk akkor az még jobb és ezt a folyamatot már ki is hagyhatjuk. A kekszhez hozzáadjuk a cukrot, a vajat és a kakaót. Ezeket elkeverjük majd hozzáadjuk a rumaromát, egy kis kókuszreszeléket tetszés szerint, majd annyi tejet amennyitől nem lesz folyós állagú a tészta és golyókat tudunk formázni. Végül pedig a golyókat megforgatjuk kókuszreszelékben és már készen is vagyunk. 

A következő hetekben még több könnyen elkészíthető party recept lesz a blogon. Hogyha vannak olyan party receptjeitek amiket szívesen megosztanátok velem, küldjétek el a varazs.kreativ@gmail.com e-mail címre, hogy én is kipróbáljam őket és a legjobbak felkerüljenek a blogra. Várom a finomabbnál finomabb recepteket!

Have a nice day! :) Lilla

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr157637278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása