KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Nyár búcsúztató szívárvány torta

2015. szeptember 12. - Kreatív Varázs

Sajnos végleg beköszöntött a hideg, ezért az jutott eszembe, hogy sütök egy kis nyár búcsúztató málnás tortát. Mivel még szivárvány színű rétegzésű tortát nem készítettem még, ezért úgy gondoltam, hogy most itt az ideje kipróbálni és a rózsaszín árnyalataiban fognak pompázni a rétegek, hogy passzoljon a málna színéhez. Az elkészítéséhez a következő hozzávalókhoz lesz szükség:

40 dkg liszt
36 dkg cukor
8 tojás
3 csésze vaj
2 csomag vanília cukor
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
fél csésze tej
egy csomag málna
egy doboz eredi gyümölcsös joghurt
1 zacskó zselatin
3 dl tejszín
piros étekszínezék

 

torta_1.jpg


Először is melegítsük fel a sütőt 180°-ra, majd egy nagyobb edénybe tegyük bele a lisztet és a 3 csésze vajat. Ezeket egy mixerrel jól keverjük össze és ez után adjuk hozzá a tojásokat és a vanília cukrot. Ezt követően a lisztet és a sütőport is beletesszük. Ezeket jól összekeverve készen is van a torta tésztája.
Ez után három külön edénybe egyenlő mennyiségben elosztjuk a tésztát, majd hozzáadjuk az étel színezéket. Az elsőbe nagyon kevés színezéket teszünk, annyit hogy csak leheletnyi rózsaszín színe legyen a tésztának, a középső edénybe egy kicsivel többet teszünk, az utolsóba pedig nagyon sokat hogy legyen különbség a rétegek színei között. Majd a tortaformába sütőt papírt teszünk és beleöntjük a tésztát, majd a már előmelegített sütőben sütjük 12-15 percig, majd ezt a másik két réteggel is megismételjük

p9120818.JPG

Amikor a lapok megsültek és kivettük őket a sütőből akkor hagyjuk őket kihűlni. Miközben hűlnek elkészítjük a krémet. A porcukrot összekeverjük az erdei gyümölcsös joghurttal. Közben felmelegítjük a zselatint, hozzákeverjük a gyümölcsös joghurt és por cukor keverékhez, majd az egészet hozzáöntjük a keményre felvert tejszínhabhoz és finoman összekeverjük, de vigyázzunk hogy ne törjön meg a hab. 
Miután teljesen kihűltek a lapok, elkezdhetjük összerakni a tortát. A rétegek közé krémet és málna darabokat teszünk a tetejére pedig málnákat. 

p9120843.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr117782860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása