KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Őszi körtetorta

2015. október 04. - Kreatív Varázs

Beköszöntött az ősz és ehhez az évszakhoz remekül passzol a körtetorta. Általában szombatonként szoktam sütni és mindig van egy kezdőötletem. Most ez volt az első körtetortám, ezért nagyon sok receptet olvastam el az interneten. Voltak olyan receptek amiknek csak a torta tetejére került körte vagy valamilyen másik gyümölccsel kiegészítve készül el. De végül megtaláltam az a receptet ami nekem is tetszett és sütés közben még  hozzátettem egypár hozzávalót, hogy még finomabb legyen.

pa041600_1.JPG

Hozzávalók:

A tészta elkészítéséhez a következőkre van szükség:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
2 db tojás
12 dkg vaj
1 citrom héja
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
4 db nagyobb körte

A krém elkészítéséhez szükségünk van:
2,5 dl tej
2,5 dl habtejszín
15 dkg liszt
3 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor

pa031555.JPG

Elkészítés:

A tésztához való hozzávalókat egy tálba tesszük majd egy habverő segítségével összekeverjük, ezután a hűtőbe tesszük és pihentetjük legalább fél órát. Közben meghámozzuk a körtéket, kockákra vágjuk majd egy kisebb edénybe megfőzzük, de nem kell teljesen csak addig amíg puhább nem lesz. Amíg a körték főnek addig elkészítjük a krémet. A krémhez való alapanyagokat egy tálba összekeverjük. Miután letelt a félóra és a körték közepesen megfőttek elkezdhetjük kivajazni a tortaformát majd lisztet hintünk rá. A tésztát kétfelé osztjuk egy nagyobbra és egy kisebbre. A kisebbet kinyújtjuk és a tortaforma aljába tesszük, a nagyobbat szintén kinyújtjuk viszont hagyunk a szélére is tésztát, tehát szegélyt is készítünk belőle. Majd a körtéket ráhelyezzük és így az előmelegített sütőben sütjük 7 percig 220 C°-on. Ezután kivesszük és a habot ráöntjük majd visszatesszük sülni 170°-on addig amíg készre nem sül. 

pa031577.JPG

Have a nice day! :) Lilla

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr957889828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása