KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Ínycsiklandozó sütőtök krémleves

2015. október 13. - Kreatív Varázs

Itt a sütőtök időszak és a halloweeni töklámpások kívül remek sütőtök krémlevest tudunk készíteni belőle. A nővéremtől kaptam ezt a remek receptet, amit nektek is ki kell próbálni annyira finom. 

pa111813.JPG

Az elkészítéséhez szükségünk van: 
1 közepes méretű sütőtökre
2 db nagy krumplira
1 kanál sóra
1 kanál borsra
1 kiskanál curryre
25 dl tejre

Először meghámozzuk a sütőtököt majd ketté vágjuk és a magokat kikanalazzuk, mert később szükségünk lesz rá. A tököt kisebb darabokra vágjuk, majd egy lábosba tesszük és addig főzzük amíg megpuhul. Ezután a krumplit is megpucoljuk, kockákra vágjuk és feltesszük főzni. A tökmagokat megtisztítjuk egy tepsibe tesszük majd 180 C°megsütjük amíg ropogós nem lesz. Mikor a tök és a krumpli is megfőtt össze turmixoljuk őket és egy lábosba tesszük majd hozzáadjuk a sót, a borsot, a curryt és a tejet és ezeket elkeverjük. Ezután már kész is vagyunk, egy kis tökmaggal fogyaszthatjuk. A leves egy pár órán belül be fog sűrűsödni, ezért érdemes fogyasztás előtt elkészíteni vagy előtte még hozzáadni tejet. 

pa111820.JPG

Have a nice day! :) Lilla

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr867965604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása