Múlthéten elkészítettem az eddig legcsokisabb csokitortát tele csokidarabkákkal és csokireszelékkel. Ezt a tortát csak édesszájúaknak ajánlom, mert tényleg nagyon édes a végeredmény. Az elkészítéséhez másfél óra szükséges és ezek a hozzávalók:
A hozzávalók a piskótához:
15 dkg cukor
20 dkg liszt
20 ml olaj
1 dl tej
2 tojás
1 csomag sütőpor
1 tábla tejcsokoládé
A krémhez:
5 dl hideg habtejszín
fél tábla tejcsokoládé
3 dkg kakaópor
2 dkg vaj
Elkészítés:
Először a piskótát keverjük ki amihez három edényre lesz szükség. Az egyik edénybe beletesszük a lisztet, a sütőport, a kakaót és ezeket összekeverjük. Majd a másik edénybe beletesszük a cukrot, a tejet, az olajat és a tojássárgát és összemixeljük őket. A harmadik edénybe pedig a tojásfehérjét tesszük, ezt felverjük majd apránként hozzáadjuk a liszt, sütőpor és kakaó keveréket. Végül ehhez hozzáadjuk a sárga masszát amit jól elkeverünk, aztán tejcsokit kicsi darabokra törjük és beletesszük a masszába. Ezután a a tortaformát kivajazzuk majd kilisztezzük és beleöntjük a piskóta tésztát. A sütőt 180°-ra előmelegítem majd betesszük a sütőbe.
A krém elkészítéséhez a habtejszínt kemény habbá verjük. A csokoládét a vajjal együtt, vízgőz felett olvasszuk fel, és keverjük bele a kakaóport is. Miután egységes massza lett belőle, és a tejszínhab is felmelegedett, egy habverővel folyamatosan kevergetve adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, majd addig kell keverni amíg massza lesz belőle.
Csak miután teljesen kihűlt a torta megtölthetjük csokikrémmel a belsejét és a tetejét is diszíthetjük.
Have a nice day! :) Lilla