Múlt héten épp egy sütő-főző műsort néztem ahol vörös bársony tortát készítettek. Annyira megtetszett ez bársony torta, hogy úgy döntöttem én is elkészítem, mert szerintem remek süti lehet karácsonyra. Ennek a tortának a krémje és a bevonata fehér színű a belseje pedig piros. A recept keresgetés eltartott egy ideig, mert többféle is van az interneten. Van ahol íróval és ecettel kell elkészíteni, de van olyan is ahol ezek nem szükségesek. Végül ezt a receptet készítettem el, a leírásban az volt, hogy 1 óra alatt el lehet készíteni, de nekem kb. 2 órába telt. A tortának a legfontosabb hozzávalója a piros étel festék, de sajnos a végén inkább bordó lett a tortám mint piros, de ennek ellenére is finom lett.
Hozzávalók:
18 dkg liszt
1 kiskanál vanília-aroma
1 db tojás
fél evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
18 dkg kristálycukor
18 dkg margarin
1 dl tejföl
piros ételszínező
A krémhez:
5 dkg margarin
10 dkg mascarpone
25 dkg porcukor
1 kiskanál vanília-aroma
Elkészítés:
Beletesszük egy tálba a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, és a kakaót majd jól összekeverjük.Egy másik tálban beletesszük a cukrot és a margarint és egy robotgéppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sütőport a vanília-aromát, majd pedig az ételszínezőt. Ezután a lisztes keverékhez hozzá öntjük a cukros masszát, és jól összekeverjük a kettőt.
Ezután a tésztát 3 részre osztjuk, a tortaformákat kivajazzuk és kilisztezzük majd az előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig.
Közben elkészíthetjük a krémet ehhez a margarint simára keverjük a mascarponéval, majd a porcukorot és a vanília-aromát is hozzáadjuk. Amikor már megsültek a tortalapok kivesszük a sütőből és hagyjuk őket kihűlni. Miután teljesen kihűltek megtölthetjük és bevonhatjuk őket. Ezután 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen.
Díszítésként a tortamorzsákból készíthetünk a tetejére szívecskét vagy csak megszórjuk az oldalát.
Have a nice day! :) Lilla