KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Karácsonyi torta - bordó bársony torta

2015. december 20. - Kreatív Varázs

Múlt héten épp egy sütő-főző műsort néztem ahol vörös bársony tortát készítettek. Annyira megtetszett ez bársony torta, hogy úgy döntöttem én is elkészítem, mert szerintem remek süti lehet karácsonyra. Ennek a tortának a krémje és a bevonata fehér színű a belseje pedig piros. A recept keresgetés eltartott egy ideig, mert többféle is van az interneten. Van ahol íróval és ecettel kell elkészíteni, de van olyan is ahol ezek nem szükségesek. Végül ezt a receptet készítettem el, a leírásban az volt, hogy 1 óra alatt el lehet készíteni, de nekem kb. 2 órába telt.  A tortának a legfontosabb hozzávalója a piros étel festék, de sajnos a végén inkább bordó lett a tortám mint piros, de ennek ellenére is finom lett. 

 

pc123606.JPG

pc123610.JPG

Hozzávalók:
18 dkg liszt
1 kiskanál vanília-aroma
1 db tojás
fél evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor 
18 dkg kristálycukor
18 dkg margarin
1 dl tejföl
piros ételszínező
A krémhez:
5 dkg margarin
10 dkg mascarpone
25 dkg porcukor
1 kiskanál vanília-aroma

 pc123671.JPG

Elkészítés:
Beletesszük egy tálba a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, és a kakaót majd jól összekeverjük.Egy másik tálban beletesszük a cukrot és a margarint és egy robotgéppel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sütőport a vanília-aromát, majd pedig az ételszínezőt.  Ezután a lisztes keverékhez hozzá öntjük a cukros masszát, és jól összekeverjük a kettőt.

Ezután a tésztát 3 részre osztjuk, a tortaformákat kivajazzuk és kilisztezzük majd az előmelegített sütőben sütjük 20-25 percig. 

Közben elkészíthetjük a krémet ehhez a margarint simára keverjük a mascarponéval, majd a porcukorot és a vanília-aromát is hozzáadjuk. Amikor már megsültek a tortalapok kivesszük a sütőből és hagyjuk őket kihűlni. Miután teljesen kihűltek megtölthetjük és bevonhatjuk őket. Ezután 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen. 

Díszítésként a tortamorzsákból készíthetünk a tetejére szívecskét vagy csak megszórjuk az oldalát. 

pc133969.JPG

pc133975.JPG

Have a nice day! :) Lilla

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr428185486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása