Ebben a hónapban nem nagyon tudtam sütni, de most volt egy kis időm és a hétvégén krémes kakaós csigákat készítettem. Ezek nem tipikus kakaós csigák hanem kisebbek és a töltelék krémesebb mint a pékségben kaphatóknak. Az elkészítése egyszerű, viszont a kelési idő miatt több időt vesz igénybe a sütés.
Hozzávalók:
Tésztához
50 dkg liszt
5 dkg élesztő
3 tojássárgája
3 dl tej
10 dkg margarin
20 dkg cukor
5 dkg kakaó
1 dl langyos tej
Krémhez
1 cs vaníliás cukor
5 dkg porcukor
10 dkg cukor
10 dkg margarin
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk (1 dl langyos tejben, cukorral) egy bögrében. Amíg felfut addig egy tálba tesszük a tojás sárgáját, a margarint, a tejet és a lisztet. Ezután hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és jól elkeverjük, után legalább 30 percig pihenni hagyjuk meleg helyen a tésztát.