KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Kicsi krémes kakaós csiga

2016. január 31. - Kreatív Varázs

Ebben a hónapban nem nagyon tudtam sütni, de most volt egy kis időm és a hétvégén krémes kakaós csigákat készítettem. Ezek nem tipikus kakaós csigák hanem kisebbek és a töltelék krémesebb mint a pékségben kaphatóknak. Az elkészítése egyszerű, viszont a kelési idő miatt több időt vesz igénybe a sütés. 

 

p1315682.JPG

Hozzávalók:
Tésztához
50 dkg liszt
5 dkg élesztő
3 tojássárgája
3 dl tej
10 dkg margarin
20 dkg cukor
5 dkg kakaó
1 dl langyos tej

Krémhez
1 cs vaníliás cukor
5 dkg porcukor
10 dkg cukor
10 dkg margarin

p1315695.JPG

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk (1 dl langyos tejben, cukorral) egy bögrében. Amíg felfut addig egy tálba tesszük a tojás sárgáját, a margarint, a tejet és a lisztet. Ezután hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és jól elkeverjük, után legalább 30 percig pihenni hagyjuk meleg helyen a tésztát. 

Amíg a tészta pihen elkészítjük a kakaókrémet amihez a margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval.
Miután letelt a fél óra a tésztát egy centi vastagra nyújtjuk és krémmel egyenletesen megkenjük. Utána a tepsit kivajazzuk és kilisztezzük. Később a tésztát 1 centis csíkokat vágjuk majd azt feltekerjük csigákká. Ügyeljünk arra, hogy tekerésnél a tészta ne legyen túl szoros és túl vastag mert nem tud megsülni.
Ezt követően az előmelegített sütőbe tesszük és 170 C°-on sütjük.  Ha már megsült, kivesszük a tepsit és a forró csigák tetejét langyos tejjel megkenjük. 
Have a nice day! :) Lilla

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr878337920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása