KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Színes szülinapi és névnapi torták

2016. február 07. - Kreatív Varázs

Február a családban mindig nagy őrület, mert sok szülinap és névnap van és ezt torta/sütemény téren menedzselni nem könnyű. Ezért most két hasonló tortát is sütöttem egyszerre, mindkettőnek csokis az alaptésztája és vanília a krémje, viszont egy egyik tésztájába cseresznyét is tettem így az egyik csokis cseresznyés. Egy darab elkészítése körülbelül 90 percet vesz igénybe. Először fondanttal szerettem volna bevonni a tortát, de végül úgy gondoltam, hogy inkább vanília krémet használok, hogy a szórócukor rajta maradjon a szélén. 

 

p2075925.JPG

Hozzávalók egy darabhoz
Tészta:
8 db tojás
4 evőkanál cukor
8 evőkanál finomliszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
Krém:
5 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
4 evőkanál cukor
1 csomag vanília cukor

p2075898.JPG

A tészta elkészítéséhez a tojássárgáját és fehérjét külön tálba tesszük majd a fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és mixerrel habosra keverjük. Ezután a sárgájához hozzáadjuk a sütőport, kakaóport, lisztet és elkeverjük őket. Ezután, a csokis tésztát és a cukros fehérjét összeöntjük egy edénybe, majd ezt jól összekeverjük. (Ha cseresznyét is szeretnénk a tésztába tenni akkor előbb lisztbe forgatjuk őket utána pedig belekeverjük a tésztába). Végül pedig három részre osztjuk a tésztát és külön-külön tortaformában sütjük 180 C°-on kb. 10 percig.  

Amíg sülnek a tortalapok elkészítjük a krémet, ehhez egy edénybe tesszük a habtejszínt, habfixálót, cukrot és vaníliás cukrot, majd ezt kemény habbá keverjük. Ízlés szerint hozzá adhatunk egy kis rum aromát is. 

Miután megsültek a lapok, hagyjuk őket teljesen kihűlni, majd azután összeállítjuk a tortát, végül pedig szórócukorral tetszés szerint díszítjük a tetejét és azt oldalát. Az oldalára lehet szeletelt mandulát tenni a tetejére pedig cseresznyét.  

p2075910.JPG

p2075913.JPG

p2075927.JPG

p2075935.JPG

Have a nice day! :) Lilla

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr458368804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása