KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Valentin-napi cupcake

2016. február 12. - Kreatív Varázs

Tavaly valentin-nap alkalmából ajándék kuponokat készítettem, azt a DIY bejegyzésemet és még több Valentin-napi videót ITT tudjátok elérni. Idén viszont úgy gondoltam, hogy édességet fogok készíteni. Szerintem  az egyik legjobb meglepetés lehet a szerelmesek napján pár finom cupcake. Ebből az alkalomból csokis édességeket készítettem, eredetileg piros vajkrémet szerettem volna, de rózsaszín lett belőle, majd ezt csoki darabokkal szórtam meg. 

p2126059.JPG

Hozzávalók:
Tészta
10 dkg cukor
7 dkg vaj 
2 tojás
2 dl tej
50 dkg liszt
6 dkg kakaópor
1 csomag sütőpor
10 dkg csoki 
Krém
kiskanál rum aroma
piros ételszínezék
125 dkg RÁMA 
35 dkg porcukor

 p2126061.JPG

Elkészítés
A vajat a cukorral elkeverjük (érdemes a margarint kicsit meglágyítani, a könnyebb elkeverés végett), majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. Ezt követően egy másik tálba tesszük a lisztet, a kakaóport és a sütőport majd  a csokit darabokra vágjuk és azt hozzáadva az egészet jól elkeverjük. Ebbe a tálba beletesszük a másik tál tartalmát és jól összekeverjük őket.  A formákat háromnegyedig töltjük tésztával (két nagykanál) majd a tetejére csokidarabokat szórunk. Ezután a 180°C-os előmelegített sütőben megsütjük, de amíg sülnek elkészítjük a krémet. 

A margarin és a porcukrot és tálba tesszük és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az ételszínezőt és a rum aromát. Szükség szerint adhatunk hozzá még porcukrot addig amíg félig kemény nem lesz. Ezt követően a megsült cupcakeket kivesszük a sütőből és hagyjuk őket teljesen kihűlni. Majd a krémet egy nyomózsákba tesszük a tetszés szerint díszítjük. 

 

p2126062.JPG

Have a nice day! Lilla

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr998385198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása