KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

A tavasz hivatalos divat színei

2016. április 25. - Kreatív Varázs

A Panton minden évben meghatározza az év színét és a tavasz színeit. Ebben az évben kivételesen két szín lett az év színe és ezekkel együtt nyolc a tavasz színe. Az év színei: rózsa kvarc ami egy halvány rózsaszín és a serenity ami pedig a babakékhez hasonlít. Ezeket a színeket nem véletlen szerűen választják ki, hanem az azt megelőző évek társadalmi állapotára és változásaira reakció reagál és inkább egyfajta előrejelzés. Az eseménydús 2015-ös év után a Pantone elemzői szerint az emberek lelki megnyugvásra és békére vágynak, így választották ki az év két nyugtató színét.

 

tumblr_nwizs2vtrm1twsnkjo1_500.png

rose_quartz_and_serenity_blue_pantone.png

pantone_color_of_the_year_2016_c.jpg

Az év színei a legnagyobb hatással a divatra vannak, a Panton munkatársai szerint a rózsaszín a nőt, míg a kék a férfit szimbolizálja és mivel ezek a határok kezdenek összemosódni így választották ki ezt a két színt. A tavasz meghatározó színei még a beauty termékek terén is megjelennek. Ebben a palettában több élén tavaszi színt is meg lehet találni amit egymással, vagy fekete, fehérrel jól lehet kombinálni, pl: peach echo-limpet shell, buttercup-iced coffee, snorkel blue-szürke. 

Ha tetszett a cikk kövesd a KREATÍV-VARÁZS facebook oldalt :)

02-pantone-fashion-color-report-2016-spring-summer_1.jpg


Néhány összeállítás

peach_echo_and_limpet_shell_pantone.png

fiesta_red_and_iced_coffee_pantone.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr138662754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása