Nyáron szeretünk könnyed édességeket fogyasztani, ezért néhány napja eszembe jutott, hogy itt az ideje habcsókot készítettem. Miután készítettem az első darabokat, gondoltam sütök még egy adaggal és a második darabokat málnával és szőlővel dobtam fel, hogy így ízletesebb legyen.
A habcsók hozzávalói:
9 db tojás fehérje
egész citrom héja
fél citrom leve
1 kiskanál ecet
9 evőkanál cukor
szőlő,málna vagy ízlés szerint bármilyen gyümölcs
ízesíthetjük kókusszreszelékkel vagy manulával
Elkészítés
A tojásfehérjéket egy tálba tesszük majd habverővel kemény habbá verjük. Közben hozzáadjuk apránként a cukrot, majd a citromhéjat és az ecetet. Miután teljesen kemény habbá vertük a tojásokat ízlés szerint érdemes beletenni kókuszreszeléket vagy manduladarabokat. Ezután a tepsibe sütőpapírt teszünk és kanállal formázzuk a habcsókokat, érdemes egymástól 5-6 cm-re tenni őket mert sütés közben egy kicsit növekedhetnek. A sütőt előmelegítjük 50 C-on, majd alacsony fokon sütjük a habcsókokat. Érdemes folyamatosan figyelni, mert ha már barnák lesznek a széleik akkor készen vannak.