KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Könnyed nyári édesség- Habcsók torta málnával

2016. július 20. - Kreatív Varázs

Nyáron szeretünk könnyed édességeket fogyasztani, ezért néhány napja eszembe jutott, hogy itt az ideje habcsókot készítettem. Miután készítettem az első darabokat, gondoltam sütök még egy adaggal és a második darabokat málnával és szőlővel dobtam fel, hogy így ízletesebb legyen. 

p7208785.JPG

A habcsók hozzávalói:
9 db tojás fehérje
egész citrom héja
fél citrom leve
1 kiskanál ecet
9 evőkanál cukor
szőlő,málna vagy ízlés szerint bármilyen gyümölcs
ízesíthetjük kókusszreszelékkel vagy manulával

Elkészítés
A tojásfehérjéket egy tálba tesszük majd habverővel kemény habbá verjük. Közben hozzáadjuk apránként a cukrot, majd a citromhéjat és az ecetet. Miután teljesen kemény habbá vertük a tojásokat ízlés szerint érdemes beletenni kókuszreszeléket vagy manduladarabokat. Ezután a tepsibe sütőpapírt teszünk és kanállal formázzuk a habcsókokat, érdemes egymástól 5-6 cm-re tenni őket mert sütés közben egy kicsit növekedhetnek. A sütőt előmelegítjük 50 C-on, majd alacsony fokon sütjük a habcsókokat. Érdemes folyamatosan figyelni, mert ha már barnák lesznek a széleik akkor készen vannak. 

p7208801.JPG

p7208778.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr818904168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása