A nagymamámtól kaptam szilvát és úgy gondoltam, hogy nem tortát vagy pitét készítek belőle hanem sütit. Olyan sok szilvát kaptam, hogy két tepsibe sütöttem és a másodikhoz szedret is hozzáadtam, hogy még több gyümölcs legyen benne. Az elkészítési idő kb. 1 óra 30 perc.
Hozzávalók:
28 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg vaj
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
50 ml tej
fél kiló szilva
igény szerint szeder
1. A lisztet és a cukrot egy tálba tesszük, majd összekeverjük őket. Majd ehhez hozzáadjuk a tojásokat és a vajat, majd ezt is alaposan elkeverjük (a vaj nem legyen darabos, addig keverjük amíg teljesen sima lesz a tészta.)
2. Közben a szilvát, szedret kimagozottan beletesszük porcukros fahéjba és ebben hagyjuk állni amíg elkészül a tészta.
3. Majd ezután a tésztához hozzáadjuk a tejet, de ha szükséges akkor adunk még hozzá. Végül pedig hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport és alaposan összekeverjük az összes hozzávalót.
4. A sütőt előmelegítjük 180 C°-ra, a tepsibe sütőpapírt tesszük, majd elkezdjük beletenni a szilvákat és beleöntjük a tésztát majd kb. 30 percig sütjük.
Have a nice day! :) Lilla