Korábban készítettem már almás-pudingos rácsost, de ezt ma pite változatban készítettem el. A recepten módosítottam, mert a pitéhez nem kell olyan nagy mennyiségben hozzávaló, mint a tortához. A végén pedig gondolkodtam, hogy mivel díszítsem fel és itthon csak a karácsonyi kiszúró szett van, ezért a csillagra esett a választásom, a hóember és a karácsonyfa helyett. Az elkészítés kb. 2 óra, egy 30 cm átmérőjű piteformához.
Hozzávalók:
2 db tojás
100 g Ráma margarin
19 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 kiskanál fahéj
4 db közepes alma
1 csomag vanília pudingpor
fél bögre tej a tésztához
1 liter tej a pudinghoz
1 csipet só
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk és egy tálba feltesszük főni. A vízhez adhatunk fahéjat vagy rumaromát.
Először egy tálba tesszük a cukrot és a vajat, majd ezt habverővel összekeverjük.
Majd egy másik tálba öntjük a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot, a fahéjat és a tejet. Ezeket alaposan elkeverjük és hozzáadjuk a sót és a tojást.
Ezután a cukor és a vaj keveréket hozzáadjuk a másik tálba lévő mixhez és jó alaposan összekeverjük őket.
A sütőt 180 C°-ra előmelegítjük.
A tésztát két részre osztjuk. A pite formát kivajazzuk, kilisztezzük, a nagyobb részét kinyújtjuk, a piteforma aljára helyezzük és villával megszurkáljuk az tésztát. Majd elősütésre kb. 5 percre a sütőbe tesszük.
Amíg elősütjük a pite tésztát, addig elkészítjük a vanília pudingot.
Miután a pite elősült és a puding is elkészült, néhány almát a tésztára teszünk. Majd a pudingot beleöntjük a formába és a maradék almát is beletesszük, azt egyenletesen elosztva.
Ezután kb. 10 percig sütjük 180 C°-on. Majd megvárjuk míg kihűl a pite, hogy a vanília puding megszilárduljon.
Sütés előtt
Have a nice day! :) Lilla