KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Almás pite

2016. október 02. - Kreatív Varázs

Korábban készítettem már almás-pudingos rácsost, de ezt ma pite változatban készítettem el. A recepten módosítottam, mert a pitéhez nem kell olyan nagy mennyiségben hozzávaló, mint a tortához. A végén pedig gondolkodtam, hogy mivel díszítsem fel és itthon csak a karácsonyi kiszúró szett van, ezért a  csillagra esett a  választásom, a hóember és a karácsonyfa helyett. Az elkészítés kb. 2 óra, egy 30 cm átmérőjű piteformához. 

pa029598.JPG

Hozzávalók:
2 db tojás
100 g Ráma margarin
19 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 kiskanál fahéj
4 db közepes alma
1 csomag vanília pudingpor
fél bögre tej a tésztához
1 liter tej a pudinghoz
1 csipet só

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk és egy tálba feltesszük főni. A vízhez adhatunk fahéjat vagy rumaromát.  

Először egy tálba tesszük a cukrot és a vajat, majd ezt habverővel összekeverjük.

Majd egy másik tálba öntjük a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot, a fahéjat és a tejet. Ezeket alaposan elkeverjük és hozzáadjuk a sót és a tojást. 

Ezután a cukor és a vaj keveréket hozzáadjuk a másik tálba lévő mixhez és jó alaposan összekeverjük őket. 

A sütőt 180 C°-ra előmelegítjük. 

A tésztát két részre osztjuk. A pite formát kivajazzuk, kilisztezzük, a nagyobb részét kinyújtjuk, a piteforma aljára helyezzük és villával megszurkáljuk az tésztát. Majd elősütésre kb. 5 percre a sütőbe tesszük. 

Amíg elősütjük a pite tésztát, addig elkészítjük a vanília pudingot. 

Miután a pite elősült és a puding is elkészült, néhány almát a tésztára teszünk. Majd a pudingot beleöntjük a formába és a maradék almát is beletesszük, azt egyenletesen elosztva. 

Ezután kb. 10 percig sütjük 180 C°-on. Majd megvárjuk míg kihűl a pite, hogy a vanília puding megszilárduljon. 

Sütés előtt

pa029566.JPG

pa029568.JPG

pa029576.JPG

pa029585.JPG

pa029592.JPG

pa029598.JPG
Have a nice day! :) Lilla

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr1911761019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása