Többféle csokis kekszet készítettem már, különböző csoki és recept alapján, de egyik sem sikerült annyira jól mint ezzel a recepttel. Az elkészítése nagyon egyszerű és kb. 15 perc alatt ki tudjuk keverni a tésztát és a sütés is kevés időt vesz igénybe. Ízlés alapján még több kakaóport és csokit lehet beletenni, de fontos hogy étcsokival készítsük el, mert tejcsokoládéval keserű íze lesz a sütinek.
Hozzávalók:
10 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 kanál kakaópor
1 kiskanál fahéj
fél citrom héja
2 tábla étcsokoládé
2 tojás
20 dkg vaj
Előkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 160 C°-ra.
2 A lisztet, a vaníliás cukort, a sütőport egy tábla tesszük és habverővel elkeverjük. Majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a felolvasztott vajat, a citrom héjat, a fahéjat és a kakaóport és ezeket is alaposan elkeverjük
3. A csoki kicsi darabokra vágjuk, törjük. Érdemes a csokit egy kicsit megolvasztani a mikoroban hogy könnyebben lehessen feldarabolni.
4. A csokit hozzáadjuk a tésztához, hogy minden részére jusson.
5. A sütőpapírra kanálnagyságba tesszük a tésztát kör alakban, igény szerint a tetejére lehet még csokit tenni ahogy én készítettem, mert nagyon csokisan szeretem.