Itt a nyár és rengeteg különböző gyümölcstortát lehet elkészíteni. Tavaly nagy sláger volt nálam az áfonyatorta, idén pedig a szedertortába szerettem bele és készítettem el gyakrabban. A torta 90 perc alatt elkészíthető. A lenti videóban láthatjátok az elkészítését, lejjebb pedig a teljes recept található.
Hozzávalók
A tésztához
10 dkg liszt
10 dkg cukor
2 db tojás
Fél csomag sütőpor
4 evőkanál víz
Habhoz
400 ml habtejszín
szeder
4 dkg cukor
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 C°-ra.
2. A tojásokat a cukorral egy edényben alaposan elkeverjük.
3. A sütőport elkeverjük a lisztben majd hozzáadjuk a cukor liszt keverékhez, végül hozzáadjuk a 4 evőkanál vizet. Az összes hozzávalót alaposan elkeverjük.
4. Ezután ugyan ennyi hozzávalóból elkészítjük a második piskóta lapot is.
5. A lap sütése közben elkészítjük a habot a tortához. A habtejszínt és a cukrot egy edénybe tesszük, majd habosra keverjük.
6. A piskóta lapokat hagyjuk kihűlni teljesen, majd habot és szedret teszünk a lapok közé és a tetejére.
Jó étvágyat kívánok!