KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Recept másnaposságra Jamie Olivertől

2015. január 01. - Kreatív Varázs

Jamie Oliver tudja, hogy mit kell főzni, hogyha másnapos vagy. Itt ez a szuper recept, próbáld ki. 

 

1076_1_1396364592_lrg.jpg

 

Hozzávalók

-          egy kis méretű gyömbér

-          egy gerezd fokhagyma

-          2 kanálnyi szólya szósz

-          3 kanálnyi rizs ecet

-          3 kanálnyi szezám olaj

-          1 káposzta

-          500 g fagyasztott brokkoli

-          250 g hajdina lisztből készült tészta

-          200 g zöldbab

-          4 nagy tojás

-          oliva olaj

-          chili szósz a tálaláshoz

 

Ez egy nagyon könnyen és nagyon gyorsan elkészíthető étel mely tökéletes másnaposságra. A tészta és az öntet íz kombinációja tökéletes, és a tükörtojás a tetején egy plussz ízt ad hozzá. Jó sok chilivel leöntve magadhoz fogsz térni.

Hámozd meg a gyömbért és a fokhagymát majd reszeld le egy nagy tálba. Add hozzá a szója szószt, az ecetet, a szezám olajat és egy csipetnyi paprikát, majd keverd össze őket és kész van a saláta. Szeleteld fel a káposztát és tedd bele a forró vízbe a brokkolival (hogyha friss akkor előbb vágd le a szárát) és a tésztával együtt, majd hagyd főni 3 percig. Utána add hozzá a zöldbabot az utolsó 1 percben. Szűrd le az egészet és dobd bele az öntetes tábla.

Közben kezd el olíva olajban sütni a tojást teflonos serpenyőben közepes lángon addig amíg kész nem lesz. (Én úgy szeretem amikor a tojás sárgája nyúlós). Tálalásnál minden tányérra  egy tojás jut amit tegyél az étel tetejére, majd önts rá egy kis chili szószt- így biztosan magadhoz fogsz térni. 


Jamie tippjei: Használj hajdina lisztből készült tésztát, habár kicsit többe kerül de nagyon jó az íze és a textúrája. Bizonyosodj meg róla, hogy mennyi ideig kell főzni, mert lehet hogy tovább tart. Nyugodtan adj hozzá friss szezonális zöldségeket, vagy megmaradt darabokat a fagyasztóból.


Read more at http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/hungover-noodles/#D8Mk8qg5vK5UefMc.99

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr797028313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása