KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Gyorsan elkészíthető muffin

2015. július 09. - Kreatív Varázs

Tegnap egy új muffin recept után kutattam az internetem, amit ma már el is készítettem. A recepten egy kicsit változtattam a mai sütési tapasztalataim alapján.

muffin_day.png

Hozzávalók:

- 10 dkg cukor
- 7dkg vaj 
- 75 ml étolaj
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 25 dkg liszt
- 6 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg csoki (lehet fehér csoki)

 

Elkészítése: A vajat a cukorral elkeverjük (érdemes a margarint kicsit meglágyítani, a könnyebb elkeverés végett), majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejet. Ezt követően hozzáadjuk a liszt, a kakaópor és a sütőpor keverékét és a csokit darabokra vágjuk majd az egészet jól elkeverjük. A formákat háromnegyedig töltjük tésztával (két nagykanál) majd a tetejére csokidarabokat szórunk. Ez után 175′C- os előmelegített sütőben megsütjük. Hivatalos idő szerint 15-20 perc alatt megsül, de érdemes tűvel vagy villával ellenőrizni, hogy megsült-e. Ez után pedig készen is van a muffin. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr917613566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása