Miután a körtetortám jól sikerült és még körte szezon van ezért szerettem volna egy másik körtés receptet is kipróbálni. Végül több receptet elolvasva a mézes-körtés kekszet választottam. Szerencsémre a süti több napig is eláll, nem kell azonnal elfogyasztani és lekvárral vagy nutellával nagyon finom. Az eredeti recept szerint kevesebb mézet kell beletenni, de én édesen szájú vagyok és 2 kanállal több mézet tettem bele, de szerencsém volt, mert így tökéletesen érződik a méz és a keksz is.
A hozzávalók:
3 tojás
5 evőkanál méz
1 csomag sütőpor
30 dkg liszt
3 nagy körte
150 dkg lágy vaj
125 dkg tejföl
Először egy nagy tálban beletesszük a lisztet és a sütőport majd összekeverjük. Egy másik tálban pedig beletesszük a vajat, tejfölt, tojásokkal, a mézet és a lereszelt körtéket. Ezután a lisztes keveréket hozzáadjuk a masszához és alaposan elkeverjük majd a kivajazott sütőtálcára kör formába helyezzük a tésztát, ami nekem sajnos nem sikerült teljes mértékben.
Ha szeretnénk vajkrémet is készíthettek hozzá amihez szükségünk van 15 dkg vajra és 25 dkg porcukorra. A kettőt egy tálba téve habverővel összekeverjük, majd egy késsel a kekszre kenjük.
Have a nice day! :) Lilla