KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Meggyes pudingos pite

2016. április 23. - Kreatív Varázs

Szeretek almás vanília pudingos rácsost/pitét készíteni, most úgy gondoltam kipróbálom a meggyes verziót is, ami véletlenül jutott eszembe miközben bevásároltam. Most először pedig teljes kiőrlésű lisztet használtam a sütéshez és mivel a puding próbálja az evés így reméltem, hogy jól sikerül.

 

p4237869.JPG

Hozzávalók:
40 dkg teljes kiörlésű liszt
10 dkg hideg vaj
3 evőkanál porcukor
2 tojás
1 dl tej

A töltelékhez:
300 dkg magozott meggy befőtt
1 vaníliás pudingpor
5 dl tej


Először egy tálban tesszük a lisztet, a porcukorot, a vajat, a tojást. Ezeket összekeverjük majd hozzá adjuk a tejet. Miután összegyúrtuk folpack-ba csomagolva a hűtőbe rakjuk legalább fél órára, de én 45 perc után kivettem.

Miközben a tészta a hűtőben van elkészítjük a meggyes-vaníliás tölteléket. A meggyeket megszórjuk porcukorral, ilyenkor enged egy kis levet. A puding készítésénél nem adunk hozzá cukrot hanem a befőtt levét adjuk hozzá ami édes és piros színe lesz tőle a pudingnak. 

Miután kész a puding, a tésztát kivesszük a hűtőből és 3/4-ét lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kivajazzuk és lisztezzük a formát és beletesszük. A sütőt 180 C°-ra előmelegítjük, majd a tésztát berakjuk 5 percre a sütőbe és elősütjük. Ezután kivesszük és beletesszük a meggyet és a pudingot. A tészta kisebbik felét szintén kinyújtjuk csíkokra vágjuk és berácsozzuk a süti tetejét majd 30 percig sütjük.

A teljes kiőrlésű lisztnek más íze van, mint a sima vagy rétes lisztnek és még kisebb szemű gabona is van benne. De ennek ellenére kifejezetten jól sikerült. 

p4237887.JPG

p4237874.JPG 

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr358657546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása