A nagymamám szeretett volna egy szülinapi tortát sütni nekem, de mondtam neki, hogy ne fáradjon így készítettem el egy a pudingos epertortát. Először nem gondoltam, hogy eperrel kirakhatnám a szélét, de aztán eszembe jutott, hogy ezzel feldobhatnám a tortát. Miután elkészült egy éjszakán át a hűtőben hagytam, hogy jó megfagyjon.
Hozzávalók a piskóta tésztához:
5 tojás
35 dkg liszt
35 dkg cukor
1 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
400 ml habtejszín
fél liter tej
10 dkg cukor
1 csomag vanília puding
fél kiló friss nagy közepes szemű eper
1 csomag habfixáló
Először a piskótát készítjük el, a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgájához hozzáadjuk a lisztet és a sütőport majd ezt is összekeverjük. Végül pedig a fehérjét és a sárgáját összeöntjük és alaposan összekeverjük. Majd az előmelegített sütőben, 10-15 percig sütjük.
Amíg sül a piskóta addig elkészítjük a vanília pudingot, ezután a habtejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Kb. fél óra múlva miután a puding kihűlt összekeverjük a habtejszínnel és készen van a krém.
A piskótát ketté vágjuk majd az egyiket a tortasütő forma aljára helyezzük, (azért van szükség a tortaformára, hogy a szélén lévő epret kitámassza) a szélére tesszük az epreket majd megtöltjük krémmel, majd a másik piskótát a tetejére helyezzük, még egy réteg krém néhány eperrel díszítjük.
Have a nice day! :) Lilla