Nagyon szeretem Jamie Oliver receptjeit, mert biztosan nem fogok mellé ó, ha tőle készítek el egy édességet, ételt. Böngésztem az oldalán, amikor összes édesség közül egy vajkrémes tortát szerettem volna elkészíteni eperrel, de mivel ilyenkor már nincs eper így áfonyával helyettesítettem az epret.
Hozzávalók:
22 dkg liszt
22 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
22 dkg vaj
1 csomag sütőpor
2,5 dl tej
300 ml-es Habmester habtejszín
fél kiló áfonya
1. A cukrot és a vajat egy tálba tesszük és egy habverővel alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 C°-ra.
3. Egy újabb tálba felütjük a tojásokat és habverővel elkeverjük, majd hozzáadjuk az első edényben lévő vajhoz és cukorhoz. Lassan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a keverés közben hozzáadjuk a bögre tejet is.
4. A tésztát két félre osszuk, majd a tortaformába beletesszük a sütőpapírt, és a tészta egyik felét beleöntjük a formába.
5. A tortaformát betesszük a sütőbe, és kb. 20-25 perc sütés után kész is van a torta egyik fele.
6. Miután a másik fele tortalap is, megvárjuk míg teljesen kihűlnek, de addig elkészíthetjük a habot.
7. A Habmester habtejszínt beleöntjük egy tálba, hozzáadunk két nagy kanál cukrot és habosra verjük.
8. Miután kihűltek a lapok, az első lapra rátesszük a habot, majd az áfonya felét, ezután a második lapot a tetejére és még több áfonyát.
Have a nice day! :) Lilla