KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Áfonya torta Jamie szerint

2016. szeptember 02. - Kreatív Varázs

Nagyon szeretem Jamie Oliver receptjeit, mert biztosan nem fogok mellé ó, ha tőle készítek el egy édességet, ételt. Böngésztem az oldalán, amikor összes édesség közül egy vajkrémes tortát szerettem volna elkészíteni eperrel, de mivel ilyenkor már nincs eper így áfonyával helyettesítettem az epret.  

p8138997.JPG

Hozzávalók:
22 dkg liszt
22 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
22 dkg vaj
1 csomag sütőpor
2,5 dl tej
300 ml-es Habmester habtejszín
fél kiló áfonya


1. A cukrot és a vajat egy tálba tesszük és egy habverővel alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 C°-ra. 

3. Egy újabb tálba felütjük a tojásokat és habverővel elkeverjük, majd hozzáadjuk az első edényben lévő vajhoz és cukorhoz. Lassan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a keverés közben hozzáadjuk a bögre tejet is.

4. A tésztát két félre osszuk, majd a tortaformába beletesszük a sütőpapírt, és a tészta egyik felét beleöntjük a formába. 

5. A tortaformát betesszük a sütőbe, és kb. 20-25 perc sütés után kész is van a torta egyik fele. 

6. Miután a másik fele tortalap is, megvárjuk míg teljesen kihűlnek, de addig elkészíthetjük a habot. 

7. A Habmester habtejszínt beleöntjük egy tálba, hozzáadunk két nagy kanál cukrot és habosra verjük. 

8. Miután kihűltek a lapok, az első lapra rátesszük a habot, majd az áfonya felét, ezután a második lapot a tetejére és még több áfonyát. 

p8138991.JPG

 Have a nice day! :) Lilla

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr2211671926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása