KREATÍV-VARÁZS

KREATÍV-VARÁZS

Csokis keksz

2016. november 20. - Kreatív Varázs

Többféle csokis kekszet készítettem már, különböző csoki és recept alapján, de egyik sem sikerült annyira jól mint ezzel a recepttel. Az elkészítése nagyon egyszerű és kb. 15 perc alatt ki tudjuk keverni a tésztát és a sütés is kevés időt vesz igénybe. Ízlés alapján még több kakaóport és csokit lehet beletenni, de fontos hogy étcsokival készítsük el, mert tejcsokoládéval keserű íze lesz a sütinek. 

pb200233.JPG

Hozzávalók:
10 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 kanál kakaópor
1 kiskanál fahéj
fél citrom héja
2 tábla étcsokoládé
2 tojás
20 dkg vaj

Előkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 160 C°-ra. 

2 A lisztet, a vaníliás cukort, a sütőport egy tábla tesszük és habverővel elkeverjük. Majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a felolvasztott vajat, a citrom héjat, a fahéjat és a kakaóport és ezeket is alaposan elkeverjük

3. A csoki kicsi darabokra vágjuk, törjük. Érdemes a csokit egy kicsit megolvasztani a mikoroban hogy könnyebben lehessen feldarabolni. 

4. A csokit hozzáadjuk a tésztához, hogy minden részére jusson. 

5. A sütőpapírra kanálnagyságba tesszük a tésztát kör alakban, igény szerint a tetejére lehet még csokit tenni ahogy én készítettem, mert nagyon csokisan szeretem. 

pb200245.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://kreativ-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr7211977932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása